Vi är bönderna på Nygården

Det är vi som är bönderna på Nygården! Vi hjälps åt för att alla dagar på året ta hand om våra kor.

Evelina

Evelina är en glad ko- tjej som kommer till jobbet en kvart för tidigt varje dag för att ta hand om korna och kalvarna. Evelina började tycka om kor när hon tillbringade somrarna hos sina vänner i Hälsingland som hade mjölkkor. Hon har gått på naturbruksgymnasium och jobbat med kor på andra gårdar innan hon kom till oss på Nygården. 

Favoritko: 2408 Eve

Saulius

Saulius är räddaren i nöden på Nygården! Han är gårdskarlen som kan laga allt eller bygga nytt! Tack vare honom får vi all teknisk utrustning att fungera varje dag så korna får sin mat, mjölkrobotarna mjölkar och gödseln kommer ur stallet. När vi får någon ny idé om hur vi ska kunna förbättra för korna är det Saulius som med hjälp av Anders får börja bygga och fixa. Saulius bor i Tidaholm med sin fru och två barn.

Favoritmaskin: Tigersåg och svets

Anders

Anders är den som ska odla fodret på fälten till korna och få helheten att fungera. Han fick sitt lantbruksintresse hos sin morbror när han var liten och har alltsedan dess vetat att han ville bli bonde. Efter skolan jobbade Anders med lantbruk, även så långt bort som på New Zeeland. Ett tag blev det mest maskinentreprenad, men sedan var det dags att förverkliga barndoms-drömmen på Nygården i Hjo. Anders bor med sin sambo Mikaela och deras döttrar Nora och Ella.

Favoritmaskin: Volvo BM 4400 lastmaskin

Johan

Johan är den ko specialist som är ansvarig för att alla korna har det bra i ladugården och ute på betena. Han planerar och utför arbetet tillsammans med Evelina och Rolandaz . Johan har lång erfarenhet av att jobba med kor och är speciellt intresserad av robotmjölkning. Johans yngste son är gärna med sin pappa på jobbet och hjälper till med korna.

Favoritko: 218 Anna

Rolandaz

Rolandaz är en glad kille som hjälper Evelina och Johan med kossorna i ladugården.

Favoritko: 2476 Zita

Gustav

Gustav jobbar deltid på Nygården som traktorförare och alltiallo. Gustav är en lugn och hjälpsam kille som alltid är på gott humör.

Favoritmaskin: New Holland T 7270

Alexander

Alexander jobbar som traktorförare hos oss på Nygården. Han sköter jobbet ute på fältet tillsammans med Anders. Han är den som får köra nästan dygnet runt med traktorn när det ska skördas och är bråttom. Alexander är en bondgrabb från en egen gård i närheten och har egna kossor hemma på gården.

Favoritmaskin: New Holland 7070